Superettan herr

AIK-Djurgården sänds på Solidsport

AIK-Djurgården sänds på Solidsport
Foto:Anders Tillgren

Det prestigefyllda derbyt mellan AIK och Djurgården den 27 november kommer att sändas av Solidsport. Senast lagen möttes vann Djurgården med 113-100 efter förlängning, matchen kom att kallas episk efter det dramatiska avslutet. 

Djurgården är i skrivande stund obesegrade men har trots 6-0 endast +35 i poängskillnad, den matematiskt begåvade räknar snabbt ut att segermarginalen endast är knappa 6 poäng per match. Med stjärnan Brandon Barton skadad är Djurgården även sårbara och det var med nöd och näppe som de lyckades vinna mot Fryshuset senast.

Foto: Anders Tillgren

Foto: Josefine Tolleman

Kan de knäppa AIK på nosen även på bortaplan? AIK har å sin sida haft större bekymmer än väntat. Den första förlusten någonsin mot AIK har följts upp med förluster mot Djurgården och Fryshuset. Laget har även en W.O-förlust mot Helsingborg, men den är överklagad till Riksidrottsnämnden. Kan bröderna Inans stolthet och talang räcka? Kommer Nisse Johansson, David Hult och Olivie Ilunga kliva fram i Solnahallen?

 

Det är inte helt kört för AIK att nå SBL om man förlorar mot Djurgården men vägen blir väldigt snårig och gnagarna behöver förmodligen vinna resten av sina matcher i Superettan för att ha en realistisk chans att nå andraplatsen. Matchen i Solnahallen blir därför av oerhörd vikt för AIK – som oavsett tabelläge självklart inte vill bli ägda av ärkerivalen i sitt eget hus.

AIK-Djurgården 

Tisdagen den 27 november kl 19:00

Solnahallen


Matchen sänds PPV  (69 kr) på www.solidsport.com/aikbasket och kommenteras av två erfarna basketmänniskor . Henrik Schöldström är en av Sveriges mest kunniga basketkonnässörer och har en bakgrund som sportjournalist på LT samt många år på Svenska Basketbollförbundet som kommunikationsansvarig och presschef under EM 2013. Numera flitig baskettwittrare på @HScholdstrom. 

 

Vid sin sida har Henrik en sann Solnalegend, nämligen Urban Söderman. Söderman har 25 A-landskamper och snittade som mest 14 poäng och 7 returer en säsong i SBL för Akropol. Söderman blev också 2003 svensk mästare med Solna Vikings (numera AIK).