Superettan herr

AIK sätter Djurgården som favoriter

AIK sätter Djurgården som favoriter

Foto: AIK Basket

Vi lyssnade in AIK:s huvudtränare Anders Lemmeke inför säsongen och fick höra om truppen, vilka han tror är favoriter och vilka matcher som betyder mest. Precis som alla andra tror Lemmeke att Djurgården vinner serien.

 

Hej Anders, hur ser läget i laget ut?

Våra förberedelser har varit långt ifrån ultimata, där det fortsatt har varit problem med skador och sjukdomar. Om vi kan ställa samtliga spelare på benen har vi en slagkraftig trupp, men det återstår att se om och när alla kan vara tillbaka i spel.

 

Några spännande nyförvärv?

Förutom att vi har plockat upp några egna spelare från ungdomsleden, så är Daniel Johansson en spännande värvning. Daniel som kommer ifrån Tureberg, är en spelare på 208 cm som är född –00. Han är väldigt rörlig för sin längd, har ett bra skott och en bra bollbehandling. Daniel går sista året på Solna Basketgymnasium och har stora chanser att få sitt seniorgenombrott denna säsong.

Förutom Daniel har vi gjort klart med guarden Oliver Övrebö Silveira, som spelade med Blackeberg förra säsongen. I övrigt är det i stor sett samma trupp som förra året. De mest tongivande spelarna som har slutat är Mattias Herlitz, som valt att sluta, samt Nemanja Jovanovic, som har gått till Uppsala Basket i SBL.  Kanske har vi något ess i rockärmen, men det får tiden utvisa.

 

Kanske onödig fråga för dig men vilka matcher betyder mest?

Självklart är matcherna mot Djurgården något speciellt, inte bara för oss och Superettan, utan för hela basketsverige. Så tror jag att Alvik – med Kevin Gaines – kommer att bli ett topplag. Även dessa matcher kommer att bli något extra att se fram emot.

 

Djurgården har det på pappret starkaste laget och den mest rutinerade coachen. De har även en ledning som har varit med att ta upp Stockholm Eagles i basketligan tidigare. De måste enligt all logik vara förhandsfavoriter till seriesegern. Om vi får tillbaka våra skadade spelare kan vi tampas om 2:a platsen tillsammans med Alvik, annars är topp 4:a realistiskt.

Mitt tips:

  1. Djurgården
  2. AIK
  3. Alvik
  4. Högsbo
  5. Fryshuset
  6. Helsingborg
  7. Eos
  8. Trelleborg
  9. Luleå Steelers