Superettan herr

Alvik chockade AIK

Alvik chockade AIK

 

Vem hade trott att Alvik på allvar skulle utmana AIK i år? De som följde försäsongen kanske hade det på känn men försäsong är inte värt mycket. Nu är vi mitt i hetluften och Alviks herrar slog för första gången någonsin AIK. Vinsten skrevs till 92-88 och Papy N’Diaye gjorde hela 36 poäng.

Alvik kom från en tuff match mot den andra storfavoriten i Superettan, Djurgården. Där höll Alvik jämna steg långt in i fjärde perioden men Djurgården lyckades välförtjänt vinna, inte minst tack vare en fantastisk trepoängsprocent (63%) och överlägsen returtagning.

AIK har inte lika många atletiska spelare som Djurgården men rutin och kompetens i massor. Laget hade också spelat mot Djurgården och pressat dem till en förlängning på bortaplan (113-116). Men i Solnahallen blev det alltså ännu en förlust.

Bäste poängplockare för kvällen var Alviks point guard Papy N’Diaye som satte nytt säsongsrekord för Superettan med hela 36 poäng. Han avgjorde även matchen från straffkastlinjen i slutsekunderna. Bröderna Inan kombinerade för 56 poäng (Serkan 30 och Erkan 26) och fick god hjälp av Nils Johansson (förra säsong i Norrköping Dolphins) med 20 poäng men det räckte alltså inte.

Alvik avancerar i tabellen och har nu 2 vinster (AIK och Helsingborg) och 2 förluster (Fryshuset och Djurgården) medan AIK tappar lite mark.

 

 

Foto: Anders Tillgren