Superettan herr

Alvik mot Djurgården ikväll

Alvik mot Djurgården ikväll
Foto: Anders Tillgren

Anton Miller, som i år tar på sig lagkaptensrollen, ser fram emot en bra säsong med ett i stora delar nytt, och yngre lag. Närmast är det derby mot Djurgården som väntar. Och det ser laget fram emot. 

Guarden Anton Miller gör sin femte säsong i Alvik, sedan han kom tillbaka till moderklubben efter spel i Basketligan med Solna Vikings och ett par år på college i USA.

Från att de senaste åren ha varit ett ganska rutinerat lag, har man inför den här säsongen genomgått en generationsväxling, då både bl.a. Anton Julin och Richard Hartman har lagt skorna på hyllan efter en lång tid. Man har plockt upp tre spelare från utvecklingslaget, Fabian Gatter, 18, Max Jonevret, 18 och David Jolinder, 17 år. Värvningarna av både Lucas Lindh, 20 och Peter Stümer, 19, har varit med samma mål; bygga ett ungt hungrigt lag, som, med stöd från ett antal rutinerade spelare, skall växa in i Superettan och utvecklas.

– Det känns riktigt bra, säger Miller. – Det är en hel del misstag och första matchen mot Fryshuset blev en väckarklocka, men vi blir bättre hela tiden och det märks att det är en annan ton i laget. Många som vill bli bättre varje träning och jobbar hårt för att bli det.

Laget har hunnit med två matcher hittills i Superettan, där det blev förlust (77-83) på hemmaplan i premiären. Det följdes dock upp med en vinst (78-58) borta mot Helsingborg. Nu väntar det på pappret bästa laget i serien; Djurgården.

– Det är klart dom är bra. Djurgården har flera spelare som har spelat på en högre nivå tidigare i sina karriärer. Det har alltid varit bra matcher mogtDjurgården de gånger vi möttts, så det räknar jag med att det blir den här gången också. Dom kan spela basket och det kan vi också, säger Miller när matchen Djurgården kommer på tal.

Snittåldern i Alvik är i år under 22 år. Och det är just det som ska bli lagets styrka. Både i år, men även för åren som kommer.

– Jag är mycket överraskad över hur grabbarna jobbar. Dom vet nog inte riktigt än hur bra vi kan bli, och även fast jag jämför med ligaintensitet, så jobbar vi minst lika hårt under träningarna, säger head coach Kevin Gaines.

Superettan spelas i år som en rak serie, där lagen möter varandra tre gånger. Djurgården och AIK står som favoriter hos de flesta. Där bakom kommer det bli tufft om platserna, med Fryshuset som en stark outsider. Alvik kommer dock vara med där uppe. Hur långt årets unga lag räcker, det kommer vi få se i vår. Klart och tydligt är dock att dom vill vara med och tävla. Allra högst upp.

– Det handlar bara om hur snabbt vi kan ta steg och utvecklas tillsammans. Jag tror stenhårt på det här laget och varje träning är riktigt tuff. Det kommer bli en kul säsong, avslutar Miller.

Ikväll är det derby mot Djurgården. Uppkast 17:30 i Åkeshovshallen. Då kommer Gaines unga gäng få visa hur mycket dom vill det här.