Superettan herr

Alvik vann derbyt mot AIK

Alvik vann derbyt mot AIK

I andra derbyt på tre dagar var det Alvik som tog kommandot och vann välförtjänt. I ledning i stort sett hela matchen, men det blev en tät och jämn match som inte avgjordes förrän i slutsekunderna.

Kort tid att förbereda sig efter matchen mot Djurgården på lördagen, var det i tisdags match mot AIK på bortaplan i Solnahallen. Lagen har de senaste åren spelat fler tuffa fighter, där dock Solnalaget hittills gått segrande urt samtliga. Om än ett par väldigt täta matcher som gått till förlängning.

Den här gången var det Alviks tur att stå som segrare.
– Vi gjorde en bra match och jag tycker vi var bättre än AIK under större del av matchen. De har en hel del erfarenhet och starka individuella spelare i laget, som gör att det är svårt att skaka av sig dom, men jag är nöjd med vår insats, säger Alviks coach Kevin Gaines efter matchen.

Papy N’diaye var vägledande i bortalaget och AIK har mycket svårt att stoppa Alviks atletiska guard. Han lade i totalt 36 poäng, och vid ställning 88-88 i slutet, sätter Papy 4 raka straffkast för att ta hem segern.

– Jag tycker vi spelade riktigt bra faktiskt och vi bestämde tempot genom hela matchen. Bröderna Inan är såklart väldigt duktiga spelare som är svårt att hålla reda på, men som helhet var vi det bättre laget. Det känns riktigt bra i år och vi har ett väldigt högt tempo i gruppen. Coach förberedelser inför match är 10 av 10, säger Papy själv efter matchen.

I inledningen av Superettan har Alvik Baskets herrlag 2 vinster, 2 förluster. Laget har mött tre av de förmodade topplagen Djurgården, AIK och otippade, men mycket starka, Fryshuset. Hittills har laget gjort en godkänd start, men för att slåss om toppplatserna i årets Superetta kommer det behövs fler vinster som den mot AIK. Papy tvekar inte om vad han vill där.
– Jag vill vinna. Och trots att vi har ett ungt lag som kommer bli bättre för varje vecka är vi redo att vinna redan nu. Det känns som alla har samma målsättning och det är 100% som gäller hela tiden.

Nästa hemmamatch för Alvik Baskets herrlag är 20 oktober när Helsingborg kommer på besök. Då är det ny chans att visa att laget vill hänga på i absoluta toppen av Superettan.