Superettan herr

Chris Singhateh är spelklar för Superettan

Chris Singhateh är spelklar för Superettan

Efter lite ledighet hos OBK-redaktionen kan vi äntligen komma med lite glada nyheter. Chris Singhateh är klar för spel i Superettan kommande säsong. Chris har en gedigen basketbakgrund. Han är född i Stockholm med svensk mamma och gambisk pappa. De flyttade ganska snart till Gävle, där han började spela basket i åk 3. Det var Moussa N’diaye som drog igång basket i Sätra och när Moussa fortsatte till Gävle Tjäder följde han med dit. Efter gymnasiet drog Chris till USA och stannade totalt i 7 år. Han spelade college-basket i Jacksonville Community och fortsatte sen att spela för Friends University i Wichita, Kansas. Laget hette Falcons och det blev totalt 30 matcher med dem. Efter det flyttade Chris hem till Sverige för spel i två år i Basketligan för Umeå. Inför föregående säsong bestämde han sig till slut för att flytta hem till Gävle igen och för spel i Ockelbo Basket.
Vilka är de bästa svenska respektive importer du spelat med eller mot?
Chris: Bästa svenska spelare är Martin Palmblad i Södertälje och Mikael Lindqvist i Norrköping som Edvin Stark spelade med när de tog SM-guld. Av importerna utmärker sig Nimrod Hilliard i Borås, han var jobbig att möta. En annan duktig import var kroaten Toni Bizaca i Södertälje
Ockelbo har avancerat två nivåer på två år i seriesystemet. Vad tror du krävs för att lyckas i Superettan?
Chris: Vi måste vara ännu mera fokuserade på träning och match så att vi får kontinuitet i det vi vill utföra. Vi måste även respektera alla lag på den här nivån. Det är inte bara ställa ut skorna!
Rutinerad som du är, vad ger du för tips till dina unga lagkamrater samt till ungdomar att tänka på?
Chris: Jag försöker ge små tips både här och där under träning och match. Till ungdomar vill jag tipsa om att inte vara rädda för att göra misstag, för det är omöjligt att undvika dem. Då är det bättre att lära av sina misstag.
Du hade ju en skadefylld säsong, men är det ändå nån match du minns lite extra?
Chris: Ja, matchen mot Alvik i hemmapremiären. Det var mycket nerver i laget då och jag fick stort förtroende i slutet av matchen och fick komma in och sänka viktiga poäng och lugna ner tempot lite. Uppsalamatcherna var ju också otroliga, men det var frustrerande att sitta skadad på bänken och tänka att jag hade kunnat bidra.
Med din rutin, vad tror du krävs av svensk basket för att kunna ta nästa steg?
Chris: Man behöver satsa mer på svenska spelare, klubbarna måste våga släppa fram talangerna. Talangerna hamnar ofta på bänken och slutar tyvärr i förtid p.g.a. motivationsproblem och för lite speltid.
Fyra snabba:
Favoritfärg: svart
Favoritmat: Allt sambon lagar!
Smultronställe: Sommarstugan vid Stora Lönnvattnet
Egenskaper: lättsam, respektfull och driven
Tack för det, Chris! Nu håller vi tummarna för att rehab-träningen fortskrider som planerat, för Chris är ruggigt sugen på att ge tillbaka till publiken i Kuxahallen! Denna gamla OBK-slogan kan komma väl till pass: You ain’t seen nothing yet!