Superettan herr

“Det gick f-n bra igår alltså”

“Det gick f-n bra igår alltså”

Alvik Baskets herrlag besegrade på torsdagskvällen AIK i en träningsmatch med 69-56. Det var andra testet under försäsongen för ett i stora delar nytt lag. Ett positivt sådant.

Laget drog igång redan i början av augusti med nya tränare Kevin Gaines och har sedan dess förbrettt sig för en ny säsong i Superettan herr. En serie som i år ser ut att bli än mer intressant än tidigare, med Djurgården och AIK som favoriter, alltid tuffa Fryshuset Basket, nykomlingarna Helsingborg som storsatsar, Högsbo Basket och Luleå Steelers som kan hamna allt från absoluta toppen till undre halvan.

En del nya ansikten i laget, då det genomgicks en generationsväxling till den här säsongen när flera av de mest tongivande spelarna, som under lång tid varit del av laget, avslutade sina karriärer. Framförallt mångåriga lagkaptenen Anton Julin och en av de främsta spelarna i Superettan under lång tid, Richard Hartman. Trots det känner föreningen att vi kommer ställa ett bra lag på banan i år.

Mot AIK var det just laget som var den starkaste delen, där många spelare bidrog till segern. Som mest ledde Alvik med 21 poäng, 56-44, under andra halvleken, och matchen slutade 69-56 till bortalaget.

– Det gick f-n bra igår alltså. Vi hade bra tempo hela matchen och det kändes som vi i stora delar kontrollerade matchen och förde den dit vi ville. Grabbarna från bänken kom in och gjorde bra grejer hela matchen, säger lagkapten Anton Miller efter matchen.

Då head coach Kevin Gaines är på landslagsuppdrag med herrlandslaget och stundande EM-kval mot Danmark, var det assisterande coach Fred Drains som dirigerade från sidlinjen.

– We ran the floor pretty good all through the game and kept a good pace. We had some hesitation in defense from the beginning, but when we foud our stride we forced turnovers and we controlled the boards well. A sound team effort against a solid team, sa Drains.

Nästa träningsmatch är borta mot ligalaget Köping Basket redan på lördag.

Alvik Baskets herrlags träningsmatcher
Fredag 24/8 vs Köping Basket (Förlust)
Torsdag 13/9 @ AIK Basket, 56-69 (Vinst)
Lördag 15/9 15:00 @ Köping Basket
Tisdag 18/9 19:00 @Uppsala Basket div1