Superettan herr

Det satt långt inne för Högsbo…

Det satt långt inne för Högsbo…

Det blev en spännande lördagseftermiddag i ett grått Göteborg när Trelleborg Pirates gästade Gothia Arena. Lagen följdes åt i både första och andra perioden med siffrorna 18–18 och 32–32 och det skulle krävas 40 hela spelminuter innan Högsbo kunde knipa segern.

I tredje perioden vaknar Trelleborgs Mario Cooper som direkt levererar hela 9 av sina totalt 11 poäng. Lagen fortsätter byta poäng och ingen får direkt kontroll på matchen. Dock avslutar Trelleborg perioden starkast och skaffar sig en knapp ledning med 69-73.

Fjärde perioden börjar Högsbo starkast och startar perioden med en 10-0 run som sätter Högsbo i ledning med 79-73. Trelleborg vägrar dock vika sig och håller jämna steg med Högsbo trots att många viktiga spelare drabbas av foulproblem. Toni Vitali sätter två tunga 3-poängare som ger Högsbo lite andrum och ledning med 88-82 med 2,5 min kvar. Trelleborg fortsätter att trycka på och med 1 minut kvar av matchen är ställningen 89-88 när Olle Andersson glider igenom Trelleborgs försvar för en layup. Trelleborg svarar med två straffkast från bjässen Miroslav, och ställningen är 91-90 med 28 sekunder kvar på klockan. De sista 28 sekunderna foular Trelleborg Högsbo två anfall i rad samtidigt som de inte lyckas sätta sina två 3-poängsförsök. I ett sista försök att utjämna matchen och ta den till OT tar Jordan Lou en lång trea i fart som han missar och Högsbo vinner med 93–90.
En underhållande och framförallt spännande match med mycket bra basket.
Periodsiffror: 18 : 18 |  32 : 32 | 19 : 23 | 24 : 17


Poängbäst för dagen blev:
Filip Sjöström (Högsbo) 26p
Nebojsa Maksimovic (Trelleborg) 22p

Returtagning:
Toni Vitali (Högsbo) 8 rb
Jaksic Miroslav (Trelleborg) 11 rb

Assists:
Olle Andersson (Högsbo) 5
Nebojsa Maksimovic (Trelleborg) 11


Carl Mattsson om dagens vinst:
“Det var inte vackert men genom en stark vinnarmentalitet och adrenalinpåslag lyckas vi vända på det i 4e perioden. Tanju Yulman är grym för oss i defensiven samtidigt som Filip Sjöström och Toni Vitali bär oss offensivt idag. Men det är en kollektiv insats av laget i slutminuterna som gör att vi vinner den otroligt tighta matchen. Om en vecka spelar vi mot AIK uppe i Stockholm. Då måste vi höja oss några snäpp mot spelare som Mario Blazevic och Erkan Inan. Men en vinst är en vinst och nu har vi två i rad och siktar på en tredje nästa vecka! Go Lions!”
Tanju Yulman:
 “Väldigt skön och viktig vinst idag. Alla matcher i superettan kommer vara tuffa iår så det är extra skönt att vinna dessa tighta matcher såhär tidigt på säsongen så vi bygger upp vårt självförtroende i lag.”

Foto: Åsa Heiden