Superettan herr

Djurgården klara seriesegrare

Djurgården klara seriesegrare

Djurgården Basket har säkrat seriesegern en månad innan den sista matchen spelas. Så överlägsna har laget varit. Matchen mot Högsbo var inget undantag. Superettans gigant Germain Jordan bar laget till seger med sina 33 poäng och 20 returer och det firades efter matchen.

Oavsett vad som händer i resten av matcherna är alltså Djurgården klara sportsligt. Det har varit en imponerande säsong av klubben som ifjol stupade på mållinjen, inte minst på grund av Dee Ayubas tragiska bortgång. Nu kan Djurgården i lugn och ro förbereda sig för SBL och där hoppas klubben att man nu klarar Svenska Basketbollförbundets granskning.

Bakom Djurgården är det jämnare. I första hand Alvik och Eos fightas om andraplatsen som innebär att man får chansen att kvala upp till SBL i ett dubbelmöte med laget som hamnar på nionde plats i den högsta ligan.

Just nu ser det ut att bli Köping, som ifjol tog steget upp från Superettan, men varken Umeå BSKT eller Wetterbygden Stars är utom räckhåll för Köping.

Klart är också att Uppsala Basket blir sist i SBL och får kliva ned till Superettan. Givet att Djurgården blir godkända organisatoriskt och ekonomiskt byter man alltså plats med den anrika basketföreningen från Fyris.

Men även om klubbledningen säkerligen redan blickar mot nästa säsong har Djurgården flera matcher kvar att spela och coach Charles Barton har säkerligen siktet inställt på en “perfekt säsong” – alltså en utan några förluster.