Superettan herr

Djurgården vann episkt derby

Djurgården vann episkt derby

Foto: Josefine Tolleman

I matchens sista sekund ledde AIK derbyt mot Djurgården med 100-103. Då sänkte Lazar Radosavljevic en trea och skickade matchen till förlängning inför en kokande Brännkyrkahall. I förlängningen bars hemmalaget fram av publiken och kunde till slut segra med 116-113. Fantastisk basketpropaganda och vi ser redan fram emot nästa derby lagen emellan.

Matcherna mellan AIK och Djurgården fortsätter att vara så härligt tighta och intensiva som vi är vana att se dem. Lördagens match var inget undantag. Djurgården är större och starkare än AIK och dominerade returtagningen men gästerna visade upp ett fantastiskt trepoängsskytte som höll dem i matchen. Inte minst Erkan Inan fortsätter att ösa i poäng i Superettan. Efter sina 28 poäng mot Helsingborg kastade han i hela 33 poäng mot Djurgården. Mot Djurgården gjorde också brodern Serkan Inan comeback efter skada och han visade med sina 44 minuter att han verkligen är frisk, så viktig är Serkan för AIK att han fick spela hela matchen.

Om vi ändå är inne på viktiga spelare går det inte att hoppa över Germain Jordan. Djurgårdens amerikan var överallt. 28 poäng, 16 returer och 7 returer är siffror som säger att Jordan ligger en nivå över alla andra. Kan han fortsätta på den inslagna vägen ligger vägen till SBL öppen för Djurgården.

Men hur bra är då Djurgården egentligen? Är SBL redan så gott som klart? AIK saknar sin skadade center Jesper Eliasson som hade varit otroligt nyttig i detta första derby och det är inte omöjligt att AIK på hemmaplan inför endast AIK-fans kan vinna med mer än 3 poäng.

Alvik studsade tillbaka och slog starka Helsingborg med 20 poäng på bortaplan i helgen. Eos ser ut att vara en riktigt tuff match på bortaplan. Nej, den här serien kommer att bli ett riktigt getingbo och vi älskar det!

 

 

Djurgården – AIK 116-113 efter förl.

Poäng Djurgården: Germain Jordan 28, Brandon Barton 27, Kristoffer Gafor 19, Dragoljub Kitanovic 18, Lazar Radosavljevic 15, Johan Crafoord 5, Jonathan Bodin 4, David Stevic 2.

Poäng AIK: Erkan Inan 33, Serkan Inan 20, Jonathan Gunnarsson 19, Nils Johansson 18, Olivier Ilunga 12, Olle Welander 5, David Johansson 4, Patrik Hörman 2.