Superettan herr

Dramatik i helgens matcher

Dramatik i helgens matcher

Foto: Martin Stern

AIK låg under med 18 poäng på hemmaplan mot Eos men lyckades vända underläget till seger i sista perioden. AIK, som spelade utan Nisse Johansson och Olivie Ilunga, såg Superettans skyttekung Erkan Inan kliva fram med en monstermatch. 28 poäng, 14 assist och 9 returer av guarden som hade lekstuga i den sista perioden.

AIK gick också över till ett zonförsvar i den sista perioden som visade sig vara lyckosamt.

Se highlights här:

 

I den andra matchen tog Alvik hand om Högsbo utan några större problem.

Efter en jämn första period tog Alvik över i inledningen på den andra perioden, Högsbo lyckas komma tillbaka i mitten på andra och är tre poäng efter Alvik. Närmare än så kommer inte gästerna utan Alvik kan med sin fart utöka ledningen successivt, efter två perioder leder Alvik med 10 poäng, efter tre perioder med 17 poäng, och matchen med 97–73.

– Tycker vi gör en bra match och det är ett bra lag vi slår. Men jag tror alla i laget känner att det finns saker vi behöver förbättra. Vi vill alltid spela med mycket energi och sätta press på motståndet och det gör vi i stora delar av matchen. Vi har också killar som gör ett riktigt bra defensivt jobb på deras skyttar genom hela matchen, säger Alviks Jacob Andersson.

Jacob Andersson hade en riktigt bra eftermiddag och var poängbäst med 26 poäng och dessutom slet han ned sju returer.