Superettan herr

Eos skickar ett meddelande

Eos skickar ett meddelande

Eos gjorde processen kort med Trelleborg Pirates och skickade ett meddelande till AIK. och Djurgården i premiären. Ingen kommer att få det lätt i nya Eoshallen. Eos vann med 103-64 men gick runt på hela laget och var numret större.

Dominerande för Skånelaget var de före detta SBL-spelarna Gustav Sundström och Adrian Thorängen. Sundström blev svensk mästare med Vedran Bosnics Södertälje Kings och är en väldigt allround-spelare.  Året därefter snittade han 8 poäng per match i SBL med Nässjö.

Mot Trelleborg var han nära en triple double med 9 poäng, 14 returer och 8 assists. Tillsammans med Adrian “Big A” Thorängen bildar han utan tvekan en av Superettans farligaste duos. Thorängen, ursprungligen från Stockholmspolisen (nuvarande Hammarby), har också spelat för Nässjö i SBL och ett gästspel i AIK. Guarden är främst känd som en kompetent trepoängsskytt och han sänkte 4 st mot Trelleborg, totalt blev det 24 poäng vilket ger honom ledningen i skytteligan.

Smeknamnet “Big A” kommer från en rapgrupp från Farsta som Thorängen var en del av innan flytten till Lund. Nu fokuserar dock 24-åringen på basket och studier.