Superettan herr

Slaget om Stockholm – vilken match!

Slaget om Stockholm – vilken match!

 

Superettan får en riktig brakstart direkt när AIK möter Djurgården i den första omgången. Båda lagen tippas i toppen och det är inte omöjligt att denna match blir avgörande i slutändan. Det bästa laget i Superettan går direkt upp i SBL.

De båda lagen är arvfiender från inte minst fotbollen men har även inom basketen utvecklat ett speciellt förhållande. Hittills har inga bortafans varit tillåtna på matcherna eftersom säkerheten inte kan garanteras. Det största derbyt lagen emellan hittills fyllde Solnahallen till bristningsgränsen och direktsändes på TV4 Sport.

Inför detta år har främst Djurgården satsat hårt. Coach Charles Barton är kanske Sveriges mest meriterande basketcoach genom tiderna och han har ett lag som på papperet är starkast i Superettan. Laget var en hårsmån från avancemang ifjol men Dee Ayubas tragiska dödsfall bidrog till att vårsäsongen inte blev som “Stockholm stolthet” hade tänkt sig. Wetterbygden och Köping kunde pressa sig förbi och spelar denna säsong i SBL.

Men inget ont som inte för något gott med sig. I Superettan får Djurgården sina härliga derbyn mot AIK och all de engagemang det drar med sig.

Gnagarna från Solna har i år en ny coach i Anders Lemmeke, som också blir lärare på Solnagymnasiets NIU. Lemmeke har många års erfarenhet och är en AIK:are i själ och hjärta. Han får ärva Superettans största profilpar, bröderna Inan samt spelare som Olivie Ilunga, Jesper Eliasson och David Hult. AIK har utan tvekan en av Superettans absolut bästa lag och motståndarna blir knäsvaga av att komma till AIK-land och möta dem.

Matchen den 29 september blir en riktig höjdare och vi ser alla fram emot den med stor spänning!

Foto: Anders Tillgren