Superettan herr

Fjärde raka vinsten för Högsbo

Fjärde raka vinsten för Högsbo

Veckans match spelades i Gothia Arena och stod mellan Högsbo och Alvik. Ett Alvik som jagade säsongens första vinst och ett Högsbo som efter förlusten mot RIG Mark i premiären jagade sin fjärde raka seger. Trots en stark forcering i första perioden av Högsbo och framförallt Emil Lundstedt som drog i fem(!) 3or, följdes lagen åt fram till tredje perioden. Rutinerade Jonas Rusom och Oskar Holm (25 respektive 12 poäng) i Alvik gjorde vad de kunde, men Högsbo kom ut med en helt annan energi drog i från och kunde vinna tredje med 35–15.

Värd att nämna var Alviks unga Adam Tafra som inkasserade 10 poäng på 16 spelade minuter.

Slutresultatet skrevs till slut 100–82 till Högsbos fördel.


4e raka vinsten! Tack vare en glödhet Emil Lundstedt tar vi kommandot i första perioden och håller taktpinnen i princip hela matchen. Vi avgör matchen med en bra tredje period där Kirre Heder Ternell sätter ton. Men vi är inte nöjda utan tror vi kan ännu bättre än det vi presterar idag. Nu väntar två veckors träning innan vi möter topplagen Wetterbygden och Kalmar, något vi verkligen ser fram emot! Nu hoppas vi 300 högsboiter är på plats fredag den 6/11 när Wetterbygden kommer på besök!
– Head coach Carl Mattsson

Skönt med vinst! Vi kommer ut med högt tempo direkt i matchen och visar att vi är det bättre laget men sedan slappnar vi av och bjuder in Alvik i matchen flera ggr! Men vi vinner till slut med 18 och tycker att vi hade matchen under kontroll igenom hela matchen.
– Emil Lundstedt


Vi åkte till Göteborg i lördags väl förberedda och redo för en av dom svåraste bortamatcherna i denna serien. Vi visste att Högsbo är starka hemma i Gothia. I matchen är vi väldigt nöjda hur vi hanterar första halvlek, vårt mål att försöka ha så lite boll som möjligt hos Toni Vitali samtidigt som vi hade högt tempo offensivt var något vi lyckades med. I tredje perioden tappar vi vår fart och intensitet offensivt och låter då Högsbo få attackera oss och skapa mycket öppna lägen. Fjärde perioden är stark av oss där våra yngre spelare tar för sig och visar stort hjärta. Nu på onsdag har vi RIG Mark hemma i en måstematch för oss, vi tar nya tag där. – Johan Andersson, Ass coach Alvik