Superettan herr

Fryshuset bjuder in stort mot Alvik

Fryshuset bjuder in stort mot Alvik

Tisdagen den 20 november tar Fryshuset emot Alvik i Superettans toppmöte som sänds på Solidsport. Fryshusets Kassim Nagwere är riktigt taggad. – Jag ser fram extremt mycket mot den här matchen. Den 28-årige guarden bidrar med erfarenhet och stabilitet, det blir hans 223:e match i Fryshuset/08 Stockholms representationslag. Men även en gammal räv som Kassim känner alltså att tisdagens derby mot Alvik blir något extra.

Kassim deltog även för Uganda i de afrikanska mästerskapen där han spelade mot flera NBA-spelare. Uganda deltog för första gången på femtio år och kallade Kassim till laget. – Det var roligt att vara med om en historisk händelse och att spela i ett internationellt mästerskap, säger han.
Men nu är det fullt fokus på moderklubben och att hjälpa de yngre.
Foto: Anders Tillgren

Kassim Nagwere i segermatchen mot AIK. Foto: Anders Tillgren.


– Är du förvånad över att ni ligger i toppen av tabellen?

– Ja…eller nej. Kan man svara så, hahaha? Jag är förvånad eftersom vi är nykomlingar och trodde det var realistiskt att vi skulle hamna i mitten kanske. Men vi tränar hårdare än alla andra, vi har 10 träningar i veckan, och med tanke på det är jag inte förvånad, vi har ett bra lag och är bättre tränade än de andra.
Matchen mot Alvik på tisdag blir viktig. Fryshuset förlorade två raka matcher men kom tillbaka med en monsterseger mot AIK senast. En vinst mot Alvik skulle säkra inbördes möte vilket kan vara avgörande i toppstriden. Men det räcker inte där. Fryshusets gymnasium firar även 20 år och alla alumni är inbjudna – det kan bli en stor publik som väntar.

 

 

Hur ser du på chanserna mot Alvik på tisdag, vad är de bra på? 

– De är strukturerade, har en bra zonpress som de fick oss i senast och de kan skjuta. Dessutom är de vältränade, det går inte att vinna bara på fysik mot dem, som mot vissa andra. Det är ett bra lag helt enkelt.

Räkna med en extremt tuff fight helt enkelt och riktigt bra basket inför en stor publik.
Uppkast tisdagen den 20 november kl 18.00. Matchen sänds av Solidsport och kostar 29kr i PPV.

Fryshuset – Alvik
Tisdagen den 20 november kl 19:00
Länk till sändningen: