Superettan herr

Fryshuset inför seriefinalen: Tabellen betyder inget för oss

Fryshuset inför seriefinalen: Tabellen betyder inget för oss

Vi fick ett snack med Fryshusets coach Magnus Wihlborg inför seriefinalen mot Djurgården på onsdag. Fryshuset förlorade hemma mot Helsingborg i söndags men att vara “bäst i stan” eller inte är inget som Fryshuset bryr sig om. 

 

Hur ser du på säsongen hittills?

Efter 6 spelade matcher så har vi facit 5 vinster och 1 förlust, är detta något vi tänker på eller ser som en “framgång”, nej. Vi jobbar med att utveckla spelare och vi tänker inte i vinster och förluster eller räknar antalet inspelade poäng. Vi jobbar hårt varje dag och försöker få våra spelare att ta sitt spelande till en ny nivå baserat på hur man är som individ på och utanför planen. Gör vi detta rätt så kommer spelarna att ta ett “steg” framåt varje dag och förhoppningsvis få möjligheten att “jobba” som basketspelare utanför Sveriges gränser i framtiden.

 

Ändå viktig match på onsdag, ändrar ni något nu efter förlusten?

Vi behåller samma rutiner inför alla matcher oavsett motstånd och för oss så är matchen mot DIF ytterligare en match där våra spelare har en möjlighet att prova de “redskap” vi tränar på varje dag. DIF har ett tydligt mål och det är att vinna serien och ta steget upp till SBL vilket bör vara ett rimligt mål för dem. Att jämföra DIF med Fryshuset är inte rimligt då deras budget för spelare,resor, försäsong och material är mycket större än våran. Vi är inte ute efter samma mål och att vi ligger före dem i tabellen betyder inget för oss, vi har inte som mål att vara “bäst i stan”, det överlåter vi till andra föreningar.

 

Vilka är favoriter på onsdag?

Vi hoppas att det kommer att vara en rolig och fartfylld match där vi skall försöka ge DIF en match. De är större än oss, äldre, mer rutin och det är på deras hemmaplan med låga korgar (tom jag dunkar där fortfarande) , så DIF är favoriter till att vinna denna matchen.

 

Hur ser du på resten av säsongen?

Detta blir vår sjunde match ihop som lag så nu börjar vi så smått vara klara med våran “försäsong” och kan börja addera mer taktiska detaljer. Fokus för oss har varit att komma i fysisk form och spela ihop laget vilket vi har kommit en bit med.