Superettan herr

Fryshuset siktar högre

Fryshuset siktar högre

Imorgon begår nykomlingarna Fryshuset Basket premiär i Superettan mot lokalrivalen Alvik. Vi fick en liten stund med Magnus Wihlborg, som coachar nykomlingarna Fryshuset Basket tillsammans med George Gervin för att höra lite om lagbygget och alla talanger som finns i en av Sveriges största idrottsföreningar. 

 

Hur är dina tankar kring truppen, Magnus?

Vi, Gee Gervin och jag, coachar laget för tredje året i rad. Vi har hela tiden haft en ambition att spelare från de egna leden att ta steget upp till våran herrlagsverksamhet som i år består av ett lag i Superettan och ett lag i Basketettan.

Vi har många unga talanger som vi kommer att lyfta fram ännu mer men vi har även fått en stomme av lite äldre spelare där de flesta är fostrade i Söder Basket som skall hjälpa oss att utveckla dessa spelare ännu mer på och utanför planen.

Spelare som lämnat oss är Felix Lemetti (USA), Beni Fungula ((USA), Hugo Florstedt (USA), Samuel Berkelund (ROM), Jonathan Bodin (Djurgården), Noah Kelly och Leo Ligthner (Hsmmarby). Vi är stolta att se att vårt program återigen leverera spelare som kommer till nya och bättre utmaningar för dem själva.

Vi tränar 10 pass i veckan sedan den 1/8 och känner att vi sakta men säkert börjar hitta vårt spel. Vi är nu klara med vår 16-manna trupp och vi ser fram emot en spännande säsong.

 

Några spännande nyförvärv ?

Vi har fått tillbaka Aron Jallow och Benjamin Hellström från AIK som är två Frysenspelare som vi verkligen tror på. Det var en bra erfarenhet för dem att byta miljö även om det bara var i Stockholm. De kommer båda att ha en spännande säsong framför sig.

 

Mustafa Dibba och Baba Dibba som båda spelade i andra klubbar i Stockholm förra året har även de valt att komma till Fryshuset. De passar väl in i rollerna som spelare som vill och är redo att ta nästa steg i sina karriärer som basketspelare och de kommer bli viktiga spelare för oss i våran rotation.

 

Samme Unger är en ”hemvändare” efter två år som proffs i Europa. Han är även en Söderbasket spelare där han började som 16-åring. Samme har tydliga mål vad han vill och det skall bli kul att hjälpa honom att nå dem. Samme är en av våra ”stora” värvningar i år och hans ledarskap är viktigt för oss.

 

David Dauda är en energisk spelare som efter 1 år i Italien och en säsong i Akropol valt att spela med oss. David kommer att ge oss bra minuter på planen och vi tror mycket på honom.

 

Elijah Baldeh som kommer hem från 2 år i USA med en massa erfarenheter där ifrån är vi väldigt förväntansfulla på. Han har en bra grund och vi jobbar mycket med honom så hans resa i år kommer bli spännande.

 

Malcom Halabi är från samma Frysen generation som Mustafa Dibba och det är extra kul att se dem göra comeback ihop i Fryshyset. Malcom besitter bra basketkunskap som gör honom till en viktig pusselbit i vårat lagbygge. Han kommer synas mycket i statistiken i år.

 

Stommen som är kvar från förra året är Kassim Nagware, Ali Dibba, Leonard Halling, Benny Basele, Sekule Jovanovic, Anton Jansson och Simon Akena. Utav dessa 15 spelare så är 7 st från Söder Basket/ Fryshuset så det är extra kul att se att vi kan bygga elitlag med massor av egna spelare.

Vi har en spelare kvar att presentera men den sparar vi på.

 

Vilka matcher ser du mest fram emot och varför?

 

Vi ser fram emot alla matcher då vi är nya i Superettan. Matcherna mot Alvik är alltid spännande.

 

Kan du tippa sluttabellen i Superettan?

1 Djurgården

2. AIK

3. Alvik

4. Eos

5. Trelleborg

6. Helsingborg

7. Fryshuset

8. Luleå

9. Högsbo

 

ALVIK BASKET – FRYSHUSET BASKET

Söndagen den 23 sep kl 15:00

Åkeshov