Superettan herr

“Han är Marockos Brad Pitt”

“Han är Marockos Brad Pitt”

Intervjun med Helsingborgs huvudtränare Martin Fastberg blev intressant och han andas positivism. Söderns pärla är inte så högt tippade av övriga lag men visst ser nykomlingarna ut att kunna utmana redan första året. Här finns tradition, basketkunnande och kompetens.

 

Hur går dina tankar kring årets trupp?

Vi är väldigt nöjda med den trupp vi lyckats sätta ihop och förfogar över. En blandning av nya spännande ansikten tillsammans med stommen från förra årets trupp som gjorde det väldigt bra i Basketettan. Precis som föregående säsong är vi väldigt unga, de flesta spelarna är mellan 20-24 år, men det väljer vi att se som något positivt. Många hungriga spelare som vill framåt! Vi är framför allt övertygade om att vi har spelare som kommer kunna hantera den typ av basket vi vill stå för med mycket energi, fart och intensitet.

 

Har ni några spännande nyförvärv?

Vi skulle vilja säga att alla våra nyförvärv är spännande: Gabriel Alvesol från Högsbo (ursprungligen från Onsala Pirates), Tanju Yulman från Brahe (tidigare Nässjö och Wetterbygden), Oskar Ekh från RIG Mark, Mads Rasmussen som är tillbaka från ett halvår i danska högstaligan och Svendborg Rabbits, Kasper Hagberg från Malbas och Hannes Erhardt som är hemma igen efter fyra år på college i USA (även han ursprungligen från Malbas). De tre sistnämnda är väl de som har sett absolut bäst ut på försäsongen och vi både tror, och har förhoppningen om, att de kan bli bärande spelare för oss i Superettan 2018/2019.

 

Är det några matcher som betyder lite extra för er?

Som nykomlingar finns det verkligen en hel del att välja mellan och för vår del kommer varje match bli oerhört viktig, oavsett motstånd. Men visst, matcherna mot AIK och Djurgården kommer förhoppningsvis bjuda på lite extra publik och det är alltid inspirerande. Utöver dem så blir matcherna mot våra skånekollegor EOS och Trelleborg självklart något speciellt att se fram emot, derbyn är alltid kul!

 

Hur tror du att tabellen blir?

Oj vad svårt. Baserat på alldeles för lite empiri slänger vi ur oss detta förhandstips

  1. Djurgården
  2. AIK
  3. EOS
  4. Alvik
  5. Helsingborg
  6. Fryshuset
  7. Trelleborg Pirates
  8. Högsbo Lions
  9. Luleå Steelers

 

Har ni några kulturbärare eller andra profiler?

Vi tycker det är oerhört kul att vi föregående säsong lyckades avancera från Basketettan till Superettan med hela 9st egna produkter i laget. Det tror vi är väldigt unikt och det är vi givetvis väldigt stolta över!

Genom att värna om våra egna produkter, och på så vis klubbens identitet, fostrar vi förhoppningsvis inte bara kompetenta basketspelare utan även kulturbärare av rang. På lagets alla bortamatcher åts det i snitt ca 20 hot dogs/stopp på landets alla bensinmackar, vilket vi också uppskattar bör vara någon form av rekord för en 10-manna trupp + coacher.

Utöver ovanstående vill vi passa på att hylla “Marockos Brad Pitt “(döpt av Stefan “Peson” Pettersson”), Rachid El-Hallah, som verkat i vår förening i närmare 30år och har därför mer eller mindre haft en betydande roll för klubbens alla ungdomar.