Superettan herr

Helsingborg fällde serieledaren

Helsingborg fällde serieledaren

Helsingborg tog en meriterande bortaseger mot Fryshuset med 98-91. Matchen slutade 91-98 efter att Helsingborg varit i förarsätet hela matchen.

De båda nykomlingarna har visat sig vara starka båda två men främst Fryshuset har imponerat med sitt snabba och fysiska spel. Laget var obesegrat inför söndagens match men det var bortalaget som tryckte på gaspedalen och körde ifrån Fryshuset redan från start.

Fryshuset vann sin vana trogen returtagningen (laget är totalt överlägset i Superettan i denna kategori) men det räckte inte denna gång. Defensivt fick laget inte stopp på Mads Rasmussen (24 poäng) & co som hittade korgen på flera olika sätt. Inte minst lyckades Helsingborg att attackera korgen och dra foul på hemmalaget, 30 av bortalagets poäng kom från straffkastlinjen.

– Anfallsspelet var jättebra. Släpper man in 91 poäng och ändå vinner på bortaplan måste man vara nöjd med anfallsspelet, säger Helsingborgs coach Martin Fastberg till Helsingborgs Dagblad.

För tabellbitarna var dock resultatet mumma. Det innebär att det blir ännu jämnare i toppen där faktiskt Helsingborg nu tagit sig upp. Alvik vann knappt hemma mot Trelleborg (68-64) och är fortsatt med där. I ensamt majestät tronar dock nu Djurgården som är det enda obesegrade laget. På onsdag tar man emot Fryshuset som gärna tar revansch för förlusten. På förhand ser det ut att bli Djurgårdens tuffaste utmaning hittills, missa inte den matchen i Brännkyrkahallen.