Superettan herr

Högsbos unga lejon

Högsbos unga lejon

 

 

Jonas Fredriksson är en legend inom svensk basket både som spelare och klubbledare. Högsbo är en av Sveriges klassiska basketföreningar och arrangerar också Basketfestivalen – Europas största ungdomsturnering. Jag tror alla längtar efter att se Göteborg kliva fram ännu mer och i år kommer damerna att spela SBL. Herrarna är i Superettan och vi fick ett snack med Jonas inför säsongen, vars Högsbo Lions börjar idag mot Luleå Steelers.

 

Hur är dina tankar kring truppen?

Som vanligt har det svängt häftigt, men som det svängt i år var det länge sedan vi känt. Tunga pjäser har tackat nej, fått chanser på annat håll eller bara lagt av. Upp kommer omogna juniorer som kommer få världens chans till utveckling, om de orkar ta arbetet på rätt sätt. Kanske är det för tidigt för några av dom, men vi tror på deras utveckling.

 

Några spännande nyförvärv?

Vi får kalla våra juniorer för spännande!

 

Vilka matcher ser du mest fram emot och varför? 

Vi älskar att tävla, vilka matcher ser vi fram emot… förra året hade roligaste matcherna hemma mot AIK, Djurgården och Köping, alla var topplag, vi vann inte en match, men vi tävlade! Jag ser fram emot hur årets lag tacklar med och motgångar!

 

Kan du tippa sluttabellen i Superettan?

  1.  Djurgården
  2. Alvik
  3. AIK
  4. Eos
  5. Helsingborg
  6. Trelleborg
  7. Luleå
  8. Högsbo
  9. Fryshuset

 

Tack och stort lycka till Jonas!