Superettan herr

INFÖR Veckans Match | Wetterbygden – Norrort

INFÖR Veckans Match | Wetterbygden – Norrort

I Veckans Match tar Wetterbygden Stars emot Norrort på hemmaplan. Ett norrort som man kanske inte hör så mycket om men som har en otroligt bra stomme i laget. Att man nu gjort några riktigt bra värvningar som bl a före detta ligaspelaren André Nilsson, med dubbla SM-guld med Sundsvall Dragons och sammanlagt 11 säsonger i Basketligan med Sundsvall Dragons och Umeå BSKT, talar för att Norrort kommer vara en “doldis” att räkna med denna säsongen.

Foto: Malin Jochumsen

-Det känns som att vi har en tuff start, tre bortamatcher på rad och dessutom de förmodade topplagen i serien. Vi har en fantastisk trupp i år, vi har tappat några viktiga spelare men samtidigt har vi fått in flera fantastiska i Egal och André. Vi har även fått tillbaka Simon Akena samt att David Johansson. Då Egal och André anslutit sent så känns det att bara kommer bli bättre, säger Roger Lundin, head coach för Norrort

-Matchen mot Kalmar gjorde vi en bra quarter och senast mot Uppsala blev tre bra quarters. Wetterbygden har ett komplett lag med både storlek och bra guards. Jag hoppas att vi fortsätter bli starkare för varje vecka som går. I och med att vi har 7 av 10 matcher borta så har vi mycket resor tidigt på säsongen, det blir en prövning för oss, fortsätter han.

Hannes Widell om matchen som väntar:
“Vi har haft en tuff start, men känner ingen panik då vi har många nya spelare därav vår skakiga inledning.
För många är detta den andra matchen sedan ”corona-uppehållet” (även mig inräknat) så
Vi känner nu att vi verkligen måste visa vad vi går för denna helg.
Wetterbygden är ett bra och topp tippat lag med många duktiga spelare.. ser även ut att vara väl coachat.
Blir vår tredje (!!) borta match och det gäller att vara redo från första början och inte låta dom kapitulera på våra misstag”


Wetterbygden som tog en övertygande vinst mot Alvik på bortaplan med siffrorna 87-101 senast, vet vad dom måste göra för att ro hem segern på lördag.
Gabo Loaiza:
-After the first game lost at home we are looking forward for the next chapter. We are ready to try to show what we can do as a team.  We have a really deep team, this is one of our biggest strengths. We have shown that everyone can take part and give us quality minutes.
Game against Alvik showed the line we want to follow. During 10 minutes we were really tough team in both sides, being agressive in offensive & really proactive of defense. These are the values that we want to be identify as a team. Day by day, we need to keep improving as a team. Norrort is a big challenge. They have experience players och good balance between bigs and guards. First half against Upsala was a really high level performance: sharing the ball, looking for the best shoot, not commiting mistakes on defense… I hope we’ll enjoy the game!”
Jesper Wennerholm:
“Trots att vi har börjat säsongen bra så är vi inte helt nöjda med det. Vi vill vara i toppen av superettan, vilket vi ska vara med det laget vi har. Matchen mot Norrort kommer bli tuff men spelar vi som ett lag i 40 minuter så ska vi vinna den matchen.”

Veckans Match | Lördag 17/10 | Uppkast 14.00
https://solidsport.com/superettanherr

Tips! Ikväll (torsdag) med uppkast 19.15 sänds matchen mellan Ockelbo Basket och Uppsala
https://solidsport.com/superettanherr/games/g/thqbampf