Superettan herr

Ockelbo har en ny coach

Ockelbo har en ny coach

Ockelbo har en ny coach!

Ockelbo Basket har snabbt marscherat igenom seriesystemet efter omstarten och till kommande säsong skall herrlaget spela i Superettan, landets näst högsta nationella serie. I samband med avancemanget informerade coacherna Jocke Linder och Håkan Löfstrand att det var dags för dem att lämna över ansvaret för laget till en ny kraft. Ockelbo Basket kan med stolthet idag presentera Johan Persson som lagets nya head coach. Johan, 41 år gammal och bördig från Stockholm, är en mycket rutinerad herre med erfarenheter både i rollerna som landslagscoach, head coach i förbundsserier såväl som sportchef.

Ett axplock ur hans CV
2005-2013 Coach och sportchef Järfälla Basket, Basketettan, Basketligan Dam
2013-2014 Coach Bk Järva, Basketettan
2014-2015 Coach 08 Stockholm, Basketligan Dam
2015-2016 Coach Sallén Basket, Basketligan Dam
2014-2019 Ungdomslandslag DU18, DU16, DU15
2017-2020 Regionansvarig Stockholm Syd * Regioncoach * DLT-coach * Steg 4 Elittränare

Klubben jobbar för att, tillsammans med Johan, signera en assisterande coach. Tillsammans med fysansvariga Niclas Carlson och Victor Leijon kommer laget att ha en ramstark stab till kommande säsong! I uppdraget ligger också för Persson att arbeta fram den nya ”röda tråden” för föreningens utvecklingsarbete som ligger i linje med det nya ramverket för spelarutveckling som Svenska Basketbollförbundet tagit fram.

”Det känns verkligen jätteroligt att välkomna Johan Persson till Ockelbo Basket. I Johan får vi en mycket kompetent head coach, som kommer att lyfta vårt unga och talangfulla herrlag till en ny nivå. Dessutom kommer Johan att ha en viktig roll i att bedriva utveckling av hela föreningen bland både spelare och ledare, från våra yngsta lag och uppåt. Det här kommer att stärka Ockelbo Baskets position som en ledande barn- och ungdomsförening.” Patrik Fliesberg, ordförande

Jag är otroligt laddad för detta uppdrag. Ockelbo Basket är en spännande klubb i en fantastisk basketort med en grym publik och ett stort intresse kring sporten. Det är en ära att få fortsätta det jobb som hela staben kring herrlaget, killarna i laget och föreningen redan påbörjat.
Jag ser fram emot att få sätta igång och hoppas att kunna tillföra kunskap och kompetens som gör att vi kan ta nya kliv framåt både på senior- och ungdomssidan.”
Johan Persson, ny head coach