Superettan herr

Skånes LeBron James mot Fryshuset

Skånes LeBron James mot Fryshuset

På lördag är det seriefinal mellan Eos och Fryshuset. Den kombinationen hade inte fått många tips innan säsongen. Nu är det fortfarande väldigt tidigt men både Eos och Fryshuset har imponerat i säsongsinledningen. Skåningarna har ett rutinerat lag och en väldigt bra organisation. Flera av spelarna har SBL-rutin och är även tippade topp 4 av de flesta coacherna i serien.

Gustav Sundström har hållit i Eos taktpinne och han är ju även en av de få i Superettan som kan skryta med ett SM-guld under bältet. I matchen mot Luleå Steelers slog han till med en imponerande triple double. 19 poäng, 13 returer och 13 assists är inget man skämtar bort. Det viskas om Skånes svar på LeBron James men Sundström är ödmjukheten själv när det nämns.

Det är en väldigt snäll jämförelse, jag tackar ödmjukast och ska försöka leva upp till den komplimangen under säsongens gång även om det säkerligen blir ytterst tufft! Det har inte varit så svårt med assisten hittills dock när man passar till lagkamrater som inte kan missa. Förhoppningsvis kan vi prestera fortsatt bra som lag och vi har siktet inställt på en tredje raka på lördag, säger Sundström.

Eos kommer dock att få kämpa med sin tredje raka. Fryshuset är “on a mission” och lagets assisterade tränare Magnus Wihlborg visar upp en hel del klipp från träningarna kl 0700 innan skolan i Fryshuset. Hittills har det verkligen givit resultat. Efter att ha slagit Alvik på bortaplan krossade Frysen Högsbo hemma, något som fick Högsbos Jonas Fredrikson att tacka för lektionen.

– Jag blev väldigt imponerad utav Frysen, de spelade verkligen bra basket. Det var länge sedan jag, som coach, kände mig maktlös. De var bättre, snabbare och snyggare på alla positioner, säger Fredrikson efter matchen.

 

Magnus Wihlborg siktar framåt men ser fortfarande matcherna som en lärprocess för spelarna.

– Vi tränar minst 10 pass varje vecka på planen ihop plus styrketräning. Våra spelare skall lära sig träna rätt och vara fysiskt redo att spela/träna varje dag. Alla matcher är en ny utmaning för oss och det är det som motiverar oss att träna som vi gör. Alla lag i serien är tuffa motståndare för oss så vi har full respekt för alla lag i serien. Vi åker till Lund på lördag och möter ett Eos som har massor av kvalitet och erfarenhet från SBL och Superettan under många år. Resorna är en ny och nyttig erfarenhet för våra spelare som gör att de måste lära sig förbereda sig på ett nytt sätt än tidigare, säger Magnus Wihlborg.

Eos möter Fryshuset i Eoshallen lördagen den 6 oktober kl 14:30.