Superettan herr

Superprofilen Serkan Inan

Superprofilen Serkan Inan

Foto: AIK Basket

Under säsongen kommer en rad Superprofiler i Superettan att presenteras. Superettan lider inte nöd på dessa karaktärer, det finns snarare väldigt många. Vi börjar med Serkan Inan som tillsammans med brodern Erkan är en av Superettans allra största profiler. Förutom att vara en basketspelare av rang tar stjärnan även ett stort ansvar utanför planen. När pappa Mehmet tragiskt gick bort tog bröderna Inan över hans restaurang – och offrade basketmiljoner som proffs i Turkiet. Nu vill Serkan att AIK ska ta sig upp i SBL och sitter även med i klubbens valberedning.

På basketplanen har Serkan inte heller något att skämmas för med bland annat 58 seniorlandskamper i bagaget. Han var redan som ungdomsspelare en stor talang och spelade med Solna Vikings framgångsrika P86.

I en intervju han nyligen gjorde med Stockholm Direkt sade han följande:

– Jag ska upp till ligan med AIK innan skorna åker upp på hyllan. Det var målet när jag kom till klubben 2015 och det målet kvarstår ju. Jag har alltid varit AIK:are och det är en stor anledning till att jag hoppade på projektet från början. Jag vill göra något speciellt och sätta avtryck i AIK. Det är mitt sätt att ge tillbaka.

På längre sikt vill Serkan fortsätta i Gnaget och föra basketen framåt.

– Förhoppningen är att jag kommer att vara inblandad i klubben även efter att jag har slutat som spelare. Jag vill att basketen ska växa i Sverige och där kan AIK med sitt starka varumärke vara extra viktigt.

Förutom medverkande i media är Serkan självklart även aktiv i klubbens kanaler och uttalade sig för AIK Baskets Facebookkonto:

Vi spelare och ledare inom AIK Basket ser väldigt mycket fram emot säsongsstart nu på söndag. Något vi har sett fram emot sedan sista matchen blåstes i föregående säsong. Vi är alla revanschsugna och har som mål att nå tillbaka till toppen av serien. Vi hoppas därför att så många supportrar som möjligt lyckas ta sig till Vasalundshallen nu på söndag innan fotbollsderbyt. Ett perfekt tillfälle till att få uppleva två olika sektioner på en och samma dag. Låt oss sätta igång säsongen med ett kokande Vasalundshallen!

Serkan Inan

Spelarnr. 10
Födelsedag 5 november, 1986
Ålder 31
Längd 200 cm
Position Shooting Guard, Small Forward
Moderklubb Solna Vikings
Tidigare klubbar Solna Vikings, Fenerbahçe, Alpella, Kepez Belediyesi, Antalya BB, Oyak Renault, Hacettepe Üniversitesi, Stockholm Eagles