Superettan herr

Trelleborg flyttar till ny hall

Trelleborg flyttar till ny hall

 

 

Trelleborg Pirates spelar sina hemmamatcher i Söderslättshallen denna säsong. Flytten gör att laget blir mer synliga och gör arrangemangen bättre. – Det blir ett lyft jämfört med Liljeborgshallen, vi har en bra produkt som förtjänar att synas mer, säger tränare Ali Lou till Trelleborgs allehanda.

Skånelaget har på riktigt etablerat sig i Superettan och har även fått klartecken från kommunen att flytta in i den nya hallen  som kommer att byggas. Där kommer det bli trägolv vilket gör att klubben har fått dispens från trägolvskravet denna säsong i Superettan. Kravet på trägolv ställs av i princip alla basketbollförbund i hela världen och bakgrunden är att trägolv enligt flera forskningsrapporter minskar skaderisken för spelarna.

Årets flytt till Söderslättshallen innebär också att det blir lättare att filma matcherna med god kvalitet då klubben inte behöver bygga upp plintar för att få rätt vinkel.

Premiär i den nya hallen sker redan nu i helgen när Trelleborg tar emot Superettanlagen Helsingborg och Eos samt danska laget Amager.

 

Foto: Anders Tillgren